エントリ
名称
リステリア症
概要
Listeriosis is a severe foodborne infection with a high case fatality rate caused by Listeria monocytogenes. High-risk groups for listeriosis include elderly and immunocompromised patients, pregnant women, newborns, and infants.
カテゴリ
細菌感染症
階層分類
ICD-11 による疾患分類 [BR:jp08403 ]
01 感染症・寄生虫症
その他の細菌性疾患
1C1A リステリア症
H00332 リステリア症
ゲノムに基づく感染症分類 [BR:jp08401 ]
細菌感染症
グラム陽性菌による感染症
H00332 リステリア症
BRITE hierarchy
病原体
リンク
文献
著者
Munoz P, Rojas L, Bunsow E, Saez E, Sanchez-Cambronero L, Alcala L, Rodriguez-Creixems M, Bouza E
タイトル
Listeriosis: An emerging public health problem especially among the elderly.
雑誌
文献
著者
Rebagliati V, Philippi R, Rossi M, Troncoso A
タイトル
Prevention of foodborne listeriosis.
雑誌
文献
著者
Jemmi T, Stephan R
タイトル
Listeria monocytogenes: food-borne pathogen and hygiene indicator.
雑誌
Rev Sci Tech 25:571-80 (2006)
文献
著者
ILSI Research Foundation; Risk Science Institute.
タイトル
Achieving continuous improvement in reductions in foodborne listeriosis--a risk-based approach.
雑誌
文献
著者
Rocourt J, BenEmbarek P, Toyofuku H, Schlundt J
タイトル
Quantitative risk assessment of Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods: the FAO/WHO approach.
雑誌
LinkDB
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